רכיבים:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
200 גרם קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
100 גרם שקדים טחונים
לציפוי :
אבקת סוכר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. (אם יש שתי תבניות אפשר גם להכין 2 מראש)
מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והשקדים.
מוסיפים את תערובת הקמח לקרם החמאה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
משלב זה אפשר לעבוד בשני אופנים: למי שאין זמן שידלג לחלק ללא קירור של הבצק. למי שיש זמן - אפשר לבחור מה שבא. בשני המקרים יוצא מצוין, רק שאם הבצק אחרי קירור, אפשר ליצור צורות שונות עם חותכן עוגיות.
1. עבודה עם קירור:
מקררים את הבצק במקרר שעה לפחות. מוציאים ומרדדים לעלה בעובי 1/2 1 - 1 ס"מ. קורצים סהרונים (בעזרת חותכן או 2 כוסות) או כל צורה אחרת.
2. עבודה ללא קירור:
מחלקים את הבצק לשני כדורים.
(כל כדור בצק מיועד לתבנית אחת. אפשר להכין הכל מראש ולהכניס כל פעם תבנית, אם יש תנור שאפשר להכניס בו 2 תבניות בבת אחת אפשר להכניס הכל, או להכין כדור אחד ולחזור על הפעולה עם כדור שני)
בוצעים כדור קטן מכדור הבצק, ומגלגלים ל"נקניק" קטן בקוטר 1 ס"מ. מקפלים לצורת סהרון ומניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם יתר כדור הבצק עד שהתבנית מתמלאת .
לשני החלקים:
מניחים במרחק של כ 3 ס"מ אחד מהשני. (בערך 25 בתבנית)
אופים כ 15 דקות, או עד שהסהרונים מזהיבים.
מוציאים ומצננים. המרקם עדין ולכן הצינון חשוב.
זורים אבקת סוכר ולא מפסיקים לזלול….
הערות:
המתכון במקור מתוך גורמה אבל הוא היה כל כך חסר ולקוי בהוראות שערכתי בו שינויים רבים וזאת הגרסה שעשיתי .
מקור המתכון: דנה 20
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )